BONNIE TYLER – BETWEEN THE EARTH AND THE STARS

Kijkend naar de foto’s op haar nieuwste plaat “Between The Earth And the Stars” zou je het haar absoluut niet kunnen nageven, maar de realiteit zegt ons toch dat de Britse zangeres Bonnie Tyler in juni van 2019 al de eerbiedwaardige leeftijd van 68 jaar zal hebben bereikt. De als Gaynor Hopkins in Wales geboren pop- en rockzangeres blikt dit jaar ook terug op een vijftigjarige muzikale carrière die dus in 1969 begon. Ze zet dat in de bloemetjes door middel van de release van een splinternieuwe plaat en via een uitgebreide Europese tournee die haar ook naar België en Nederland zal brengen.

Elke muziekliefhebber met ook al wat jaartjes op de teller herinnert zich ongetwijfeld nummers als “Lost In France”, “It’s A Heartache”, “Total Eclipse Of The Heart”, het uit 1984 stammende swingende duet met Shakin’ Stevens in de song “A Rockin’ Good Way” of superhit “Holding Out For A Hero” die deze tweemaal ‘Grammy Awards’-winnende Bonnie Tyler in diverse Europese en Amerikaanse hitlijsten heeft gezongen.

Haar bekendste album was “Faster Than The Speed Of Night” waarmee ze de top van de Britse en Amerikaanse hitparade wist te bereiken. Maar haar laatste officiële studioplaat “Rocks And Honey” dateert echter al van 2013, waarna enkel nog allerlei verzamelplaten met haar bekendste nummers op de markt werden gebracht. Haar terugkeer met een nieuw album komt dus wat onverwacht, maar zal ook met veel plezier en warmte worden omarmd door de vele fans die Bonnie Tyler doorheen de voorbije decennia heeft weten te vergaren.

“Between The Earth And The Stars” is het zeventiende studioalbum uit haar indrukwekkende carrière en bestaat uit veertien nieuwe liedjes. Drie daarvan brengt Bonnie Tyler samen met andere grootheden uit de Britse muziekgeschiedenis: het door Chris Norman (de zanger van popgroep ‘Smokie’) geschreven nummer “Battle Of The Sexes” is een duet met de even hees klinkende rocker Rod Stewart. “Someone’s Rockin’ Your Heart” zingt ze samen met de legendarische ‘Status Quo’-frontman Francis Rossi en “Taking Control” brengt ze in een duet met misschien wel de grootste nog levende Britse zanger Cliff Richard. We durven te denken dat Bonnie Tyler heel fier is over het feit dat deze vedetten zich beschikbaar hebben gesteld voor de opname van deze nummers op haar nieuwe plaat.

Het album begint met de eerste single “Hold On” die u op de bijgaande video kunt beluisteren. Een ander opmerkelijke naam die we op de tracklijst van deze plaat terugvinden is die van Barry Gibb, het enige nog levende lid van de enkel uit broers samengestelde popgroep ‘Bee Gees’. Hij componeerde de romantische ballad “Seven Waves Away” voor Bonnie Tyler.

Haar stevige en rauw schurende stem klinkt ondanks haar leeftijd nog altijd identiek als tijdens de periode dat ze wereldhits scoorde met haar liedjes. De songs op deze plaat die volgens ons het best in haar repertoire zullen passen zijn single “Hold On”, “Older”, “Don’t Push Your Luck” en de emo-ballads “To The Moon And Back” en “Missing You”, stuk voor stuk nummers waarin we de vertrouwde rocksound en het o zo typische stemgeluid van Bonnie Tyler kunnen terugvinden.

(valsam)

 

Zondag 5 mei 2019: Casino Kursaal, Oostende, BE
Zaterdag 11 mei 2019: TivoliVredenburg, Utrecht, NL

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: e-a-r Music

video